Continental Meeting 2017

Continental Meeting 2017

Wederom organiseert de TVR CAR Club Holland de 36ste Continental Meeting op het circuit van Zolder. Er wordt gereden op het circuit van Zolder op vrijdag de 16de juni!  Wij rekenen erop dat er door de leden en ook niet-leden massaal wordt ingeschreven.

 Het inschrijvingsformulier kan je hier vinden.   The international registration form can be found on this page 

Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat het organiserende comité er in 2017, met de deelnemers, weer een fantastisch evenement van maakt.
Een evenement waar je, als je eenmaal een keer hebt meegedaan, elk jaar weer naar toe gaat. Maar, voor alles is een eerste keer.
Voor die leden, die nog nooit zijn geweest en willen weten hoe het er toe gaat, hebben we het evenement nog even samengevat. Om een indruk te krijgen verwijzen we je naar de vele foto’s over het evenement in de afgelopen jaren elders op deze site.

IMG_8277_Fotor

N.B.: omdat door een grote brand in het van de Valk Hotel Heerlen in 2016 het hotel wordt gerestaureerd, wijken wij wederom uit naar het van de Valk Hotel in Stein!

Het begint op 15 juni in Stein met ontvangst en technische keuring. Je bent van harte welkom vanaf 16.00 uur. Als je auto APK is goedgekeurd kom je daar normaal gesproken zonder problemen doorheen. Er wordt gekeken naar remmen, motorophanging, banden, remolie, veiligheidsgordels, accu bevestiging enzovoort. Tegelijkertijd wordt vastgesteld in welke klasse je uitkomt.
Als je donderdagavond niet in het hotel wil slapen kan je ook vrijdagochtend de 16de juni direct naar het circuit komen. Kom dan wel op tijd, want je auto dient wel eerst gekeurd te worden en ingedeeld in een klasse. Omdat we om 09.00 beginnen is het verstandig voor die tijd te arriveren om gekeurd te worden.

Voor iedereen die niet gelijk een hele dag op een circuit wil rondrijden, is het mogelijk alleen in te schrijven voor de “Intro to Zolder”. Als dat naar meer smaakt (en dat doet het!) kun je alsnog bijboeken voor andere programma onderdelen van de dag.
Zoals gezegd begint de dag met de Intro to Zolder en daarna een sessie vrij rijden.  Na de (lunch)pauze, waarin niet gereden mag worden, wordt op het rechte eind van Zolder in de tegengestelde richting een soort dragstrip opgebouwd. Hier worden na de pauze telkens 2 auto’s gestart die hun snelste tijd mogen neerzetten. Aan het eind van die dragstrip kun je dan weer de pitstraat indraaien, door de pitstraat terugrijden en in de juiste richting weer het circuit opdraaien. Daar vind je tussen bocht 1 en 2 een slalom uitgezet waar telkens 1 auto wordt gestart. Na de slalom moet je dan doorrijden naar de achterzijde van het circuit, waar de baan naar boven loopt, Hillclimben dus!
Van hieruit rijd je terug naar de pits. Als er voldoende tijd en ruimte is, kun je elk onderdeel zo vaak als je wilt nog eens herhalen. Een om te onderzoeken wat de Blackpool machines allemaal kunnen.

Hierna wordt het circuit snel vrijgemaakt voor de tweede vrij rijden sessie van anderhalf uur.

 

  • vergeet je helm niet!
  • controleer je olieniveau en houdt het op maximum.Bij een te laag niveau kan door de hogere bochtsnelheden de oliedruk verminderen of zelfs wegvallen hetgeen onherstelbareschade tot gevolg kan hebben.
  • Geluid: Het circuit van Zolder mag maximaal 95 dB geluid produceren. Dit wordt continu door het circuit gemeten. Overschrijding levert een waarschuwing voor de rijder op. Bij een tweede overschrijding krijg je een zwarte vlag en mag je niet meer rijden.Over een dergelijke beslissing is geen discussie mogelijk.

Omdat alle auto`s met een transponder worden uitgerust kun je later je snelste tijd terugvinden op de lijst. Vergeet niet de transponder in te leveren bij je vertrek! Het timen van de rondes stopt om half zes en om zes uur wordt het circuit gesloten. De meesten rijden dan terug naar Heerlen voor de prijsuitreiking en het diner. Zeker ook een aanrader!

Beschrijving driving tests:
Sprint.
De sprint wordt gereden met 2 auto’s tegelijk op het rechte eind voor de tribunes.
Er wordt gestart door middel van een stoplicht in de volgorde  (Rood–Rood+Oranje–Groen) waarbij op groen de tijd gaat lopen.
Zo vormt de reactietijd een onderdeel van de test. Elke auto rijdt in zijn eigen baan het traject van ca. 200 meter en wordt elektronisch getimed. (TAG HEUER dual timing)
Dit onderdeel geeft al tijd weer veel spektakel, vooral wanneer er grote hoeveelheden PK’s worden losgelaten.

Slalom
Op een breed stuk van het circuit, dicht bij de pitstraat wordt een slalom baantje uitgezet. Het doel is de slalom zo snel mogelijk te rijden zonder de pylonnetjes te raken.
Ook hier wordt de tijd elektronisch geregistreerd, maar start de tijd automatisch op het moment dat de auto vertrekt. In tegenstelling tot de andere 2 onderdelen is hier vermogen slechts van secundair belang aangezien het hier zaak is de juiste cadans te vinden om zo snel mogelijk te gaan.

Hill Climb
Een echte hill climb is dit natuurlijk niet. Het is hier de bedoeling om vanaf een recht stuk van het circuit door een chicane zo snel mogelijk bovenop de heuvel te komen. Hoewel dat erg simpel lijkt, moet je jezelf toch overreden om het gas ingetrapt te houden terwijl je de andere kant van de heuvel niet kunt zien…..  Hier wordt je wederom elektronisch getimed, waarbij de tijd gaat lopen zodra de auto vertrekt.

Intro to Zolder
Omdat niet alle TVR rijders ervoor voelen om met meerderen tegelijk over het circuit te racen, hebben we het Intro to Zolder programma onderdeel. Hierbij wordt je onder aanvoering van een pacecar geleerd hoe de ideale lijn te rijden op het circuit. Het begint relatief langzaam en het tempo wordt langzamerhand opgevoerd. Er zijn meerdere pace cars die inspelen op de ervaring van de rijders. Met de Intro to Zolder heb je géén recht op vrij rijden.

Volledig programma voor vrijdag 16 juni
De omschrijving zegt het al, als je hiervoor kiest doe je gewoon aan alles mee, dat wil zeggen, als je dat wilt. Met deze keus geldt echt: Niets moet, maar alles mag.
De aanvangstijden van de verschillende programma onderdelen worden nog gecommuniceerd, maar zal er ongeveer zo uitzien (onder voorbehoud):

09:00-10:00 Intro to Zolder
10:00-12:00  Free driving session
12:00-13:00  Lunch
13:00-14:20  Three continental speed tests (acceleration, slalom and hilll climb)
14:30-18:00  Continental Le Mans/Free driving session

18:00 circuit closed